Ingmarie Nilsson

Ingmarie Nilsson

Ingmarie Nilsson är många saker, bland annat långdistanslöperska med segrar i såväl Stockholm Marathon som Finnkampen och Tjejmilen i bagaget. Här berättar hon om hur specialanpassade sulor från Anatomic hjälpt henne då ingen annan hjälp har gått att få.

“Vissa människor föds med perfekta fotgener och kan utsätta sina fötter för i princip vad som helst utan att de knorrar. Andra föds med mindre bra fötter och får problem oavsett hur väl de sköter sina fötter.

Jag tillhör de senare.
Så länge jag kan minnas så har jag haft mer eller mindre ont i mina fötter trots att jag skött dem och aldrig tvingat in dem i vare sig trånga skor eller högklackat utan tvärtom enbart haft fotriktiga rejäla dojjor.

En av mina passioner i livet är att springa och jag har under många år även haft det som mitt yrke. Både på elitnivå och numera som framförallt tränare. Bland mina meriter finns bl.a segrar i Stockholm Marathon, Tjejmilen, Finnkampen samt över 30 individuella SM-medaljer.

Löpning är en krävande sport där fötterna är otroligt viktiga.
Att ha besvärliga fötter med både nervinklämningar och tår som sitter fel har ju inte direkt gjort det hela enklare. Ingen som har sett mina fötter lämnas oberörd och specialistläkarna jag konsulterat vill helst inte ens operera eftersom risken är att de blir ännu sämre.

Så då gäller det att göra det bästa av situationen.
För en passion är en passion och viljan kan förflytta berg heter det ju. Jag hade aldrig kunnat fortsätta springa så mycket som jag gör om jag inte fått hjälp med specialsulor av Ulf på Anatomic. Han har sett och förstått vad mina fötter behöver hjälp med och har fixat och trixat utifrån mina symptom, hur jag rör mig och hur fötterna är konstruerade.

Dessutom är servicen exceptionellt bra och både Ulf och hans kollegor otroligt trevliga!
Och det är aldrig fel vare sig man har glada eller ledsna fötter.”

Ingmarie Nilsson
http://ingmarie.nemonisimors.com